Tir Lliure. Les Xarxes socials, un arma de doble fil, també al bàsquet

Publicat a Deportesmenorca.com dia 17 de Febrer del 2017.


Les xarxes socials són, avui en dia, una eina imprescindible per obrir una finestra al món, amb elles ens assabentem de qualsevol notícia, de qualsevol resultat esportiu, de qualsevol llançament d’un determinat producte o de qualsevol activitat d’una empresa. 

En el món del bàsquet és impensable que un club no tengui pàgina de Facebook o Twitter, per tenir informats als aficionats, jugadors i família de qualsevol activitat i dels resultats dels partits del nostre equip. Avui inclús podem veure en directe, per exemple, al Made in Menorca, a través de les transmissions en directe d’una xarxa social. 

És una eina molt útil, no només per pares, jugadors i aficionats, sinó també, per exemple, per un humil informador com jo em consider, per treure imatges, i resultats de cara a la secció del ‘Rincón del Bàsquet’;, i des d’aquí vull animar a tots els clubs, els que ja ho fan i als que, o no ho fan, o ho han deixat de fer, a què emprin aquest mitjà per informar a tots de les seves activitats, dels seus resultats i possibles imatges de partits, ja que és molt útil per tots, com me deia un pare d’un jugador fa pocs dies. 

Però les noves tecnologies són un arma de doble fil, a la vida quotidiana, i també al bàsquet. L’exemple el tenim a Madrid, ha sortit a la llum un cas d’un equip d’una lliga d’escoles de la capital d’Espanya, que ha estat retirat de la competició pels seus propis dirigents. El motiu? Menysprear i insultar a un equip rival a través del Twitter. És digne d’elogi la reacció dels dirigents d’aquest equip, posant per damunt d’una victòria esportiva, els valors humans que tots hauríem de tenir, i que alguns jugadors del seu equip van oblidar. 

Aquesta decisió és un exemple per a tots, perquè en el fons, les xarxes socials són una continuació de la vida quotidiana, i s’ha de tenir molta cura amb el que és fa i és transmet. 

Recordem, les xarxes socials ens duen moltes coses positives, però desgraciadament també, alguna de negativa, es tracta de controlar i tallar de rel, qualsevol actitud incívica, qualsevol missatge d’odi, qualsevol missatge poc respectuós, que en el futur pugui derivar en violència. Actuar com ho faríem en el dia a dia de la nostra vida. I aquesta escola ens ha donat una lliçó que s’ha d’aprendre de ben petit. Un exemple a seguir per tots, i no només al bàsquet. Perquè les noves tecnologies són meravelloses, si s’empren be.

Riçoabraçada amics lectors.

Tots els articles d'opinió del "Tir Lliure" als següent enllaç:

https://xusrotger.blogspot.com.es/p/tir-lliure.html


Comentaris