El Temps a Menorca. Predicció per dies 23, 24 i 25 de Febrer. Possibilitat d'alguna pluja feble amb fang a partir de demà vespre

Dades recollides a l'Estació Meteoclimàtic de Sant Lluís d'en Xavi Pons

Temperatura màxima: 18.4 Tempertura mínima: 9.1 Temperatura actual (21 h): 12.3 Vent: 16 Km/h SE


Les imatges del Satèlit ens mostren niguls al sud de les illes. A Menorca hem tingut un dia amb el cel mes entrenyinat de niguls alts que han fet que el sol no hagi brillat amb tota la seva força. Al fosquet ja es podia observar la pols en suspensió provinent d'Africa. Les temperatures màximes s'han enfilat fins els 18 graus i les mínimes molt semblants a les d'ahir.

Previsió per demà dia 23 de Febrer
Durant el matí el cel s'anirà ennigulant, després de les boirines matinals que tindrem un dia més. El cel quedarà gaira bé cobert a partir del mig dia, sense descartar alguna pluja dèbil i aïllada a darrera hora, que aniria acompanyada de fang. Vent fluix de Migjorn i Xaloc. Les temperatures seran semblants a les d'avui, amb màximes que podran tornar a superar els 18 graus i mínimes al voltant dels 8 graus.

Predicció per dia 24 de Febrer
Com es pot veure al mapa de simbols, divendres tindrem un dia ennigulat, amb possibilitats de pluges, que en general seran debils. Aquestes pluges aniríen acompanyades de fang. El vent bufarà fluix a primeres hores, girant al llarg del matí a Tramontana i Gregal, essent a partir del mig dia, moderat, amb alguna ratxa que pot superar els 50-60 Km/h per el capvespre. Les temperatures màximes devallaran moderadament i es quedaran en torn als 15 graus. les mínimes estaran al voltant dels 9-10 graus.

Predicció per dia 25 de Febrer

El dia estarà marcat per els niguls i la possibilitat d'alguna pluja dèbil a primera hora. A partir del mig dia quedaran intervals de niguls. El vent bufarà moderat de Tramontana, disminuint a partir del mig dia. Les temperatures devallaran lleugerament i estaran entre els 14 graus de màxima i els 7-8 de mínima.

Predicció a mig plaç

Com veim al mapa per dilluns, continuarà una situació de fronts que entren a la Península per l'Atlàntic, que per norma generar arriben molt desgastats a les illes, vorem si a mitja setmana ens afecta algún d'ells, però de moment sembla que seria en forma de niguls i poca pluja, coincidint amb l'entrada del mes de Març. 

Per els dies mes inmediats, estabilitat atmosfèrica a partir de dissabte vespre, per lo que podem dir que de moment sembla que diumenge i dilluns tindríem un temps bàsicament amb sol, amb algun interval de nígul dilluns vespre. Dimars tindríem alguns niguls més, però de moment sembla que sense pluja. El vent girarà diumenge matí a Migjorn, essent fluix, amb alguna ratxa moderada dilluns. Dimars podria continuar essent moderat, especialment la primera meitat del dia, però girant a Ponent. Les temperatures iniciaran un ascens a partir de diumenge, un ascens que seria lleuger pero progressiu fins dimars.

Avui tancam la predicció amb una imatge d'en Victor Pons Tudurí,  de la posta de sol des de Cala Torret, en la que es pot observar ja la pols en suspensió a l'horitzó.
Foto: Voctor Pons Tudurí

Comentaris