El Temps a Menorca. Previsió per dies 21, 22 i 23 de Gener. Fortes pluges per demà

Dades recollides a l'Estació Meteoclimatic de Sant Lluís, d'en Jesús Moreno.

Imatge de moments abans de la tempesta
que ha afectat a Sant Lluís al migdia
Temperatura màxima: 13.3 Temperatura mínima: 9.1 Pluja: 53.3 Vent: 58 Km/ E

Dia marcat per les pluges moderades, a estones fortes, amb tempesta i calabruix, tal com havíem anunciat. El vent ha bufat de Llevant moderat. A l'imatge podeu observar una de les tempestes que s'han format al llarg del dia d'avui. 

Previsió per demà 21 de Gener



Tal com els hi avançàvem en pronostics anteriors, continuarà la Llevantada, com es pot observar en el mapa previst per demà, amb la borrasca situada a la mediterrànea, enviant vents molt forts i humits de Llevant i Gregal, que duran associats pluges abundants, com ja ha passat avui. Els cels es mantindran molt ennigulats amb pluges persistents, moderades i localment fortes, amb tempesta i calabruix. El vent serà un altre protagonista del dia, amb ratxes fortes o molt fortes de Llevant i Gregal, que poden atracar-se als 100 Km/h. 


AEMET ha activat diversos avisos, taronja, per vents molt forts i per temporal dur a la mar, amb onades que poden superar els 6 metres d'alçada, i avís groc per pluges que poden acomular més de 60 litres en 12 hores. Les temperatures no experimentaran gaira canvies, amb 13 graus de màxima i 8-9 de mínima.

Previsió per diumenge 22 de Gener

Tot hi que la situació no serà tant complicada com dissabte, continuarà la llevantada, amb vent que fins al mig dia continuarà amb ratxes fortes o molt fortes de Gregal. Els cels estaran cuberts de níguls, amb precipitacions moderades, localment fortes i acompanyades de tempesta. Temperatures sense canvis significatius, amb màximes de 13-14 graus i mínimes de 8-9 graus.

Previsió per dilluns 23 de Gener

Continuarà el temporal, tot hi que amb el pas de les hores perdrà força, amb pluges moderades, localment fortes i persistents la primera part del dia, perdent intensitat i frecuència al llarg de la tarda. Els vents bufaran de Gregal, moderats i les temperatures continuaran estables, entorn els 14 graus de màxima i 8 de mínima.

Previsió a mig plaç

A partir de dimars es preveu que la llevantada començi a deixar-nos, amb pluges localment moderades a primeres hores del dia, quedant els cels amb intervals de níguls a la tarda. Dimecres i dijous, segons els models d'avui, desapareixarà la probabilitat de pluges, tenint cels poc enigulats. Tal com es pot veure al mapa d'isobaras previst per dimecres, l'anticicló sebmla voler abraçar-nos.  Els vents bufaran de Tramontana moderats entre dimars i dimecres, girant a Ponet fluixos dijous. Les temperatures devallarien lleugerament dimars, per tornar a recuperar-se a a partir de dijous.

Comentaris