El Temps a Menorca: Previsió per dies 20, 21 i 22 de Gener, Temporal de Llevant

Dades recollides a l'Estació Meteoclimatic de Sant Lluís d'en Xavier Pons.

Temperatura màxima: 12.0 Temperatura mínima: 8.4 Vent: 40 Km/h E Pluja: 8.6

El dia d'avui ha estat marcat per cels amb intervals de níguls i estones de cel ben tapats, amb pluges dèbils, que s'han fet moderades al final del dia, com a aperitiu de les pluges que esperam per dema i disabte especialment. Les temperatures s'han recuperat lleugerament amb vent fluix amb alguna ratxa moderada de llevant.

Previsió per demà divendres 20 de Gener

Mapa previst per demà a mig dia
Els cels estaran molt ennigulats, amb pluges que podran ser moderades i localment persistents i fortes, acompanyades de tempesta i calabruix. Temperatures sense canvis significatius, en torn als 12 graus de màxima i 8 graus de mínima. Vents de Llevant modrats amb alguna ratxe que pot superar els 60 Km/h.

Previsió per dissabte dia 21 de Gener

Dia complicat el que s'espera per disabte segons els models. S'esperen cels ennigulats amb pluges persistents, localment fortes i acompanyades de tempesta. AEMET ja ha donat avís groc per pluges que poden superar els 60 litres en 12 hores. El vent bufarà moderat a  fort de Llevant, amb avís groc d'AEMET per ratxes de més de 90 Km/h i avís taronja per onades que poden superar els 5 metres d'alçada. Les temperatures es mouran en torn als 13 graus de màxima i 9 graus de mínima.

Previsió per diumenge 22 de Gener

Cels ennigulats amb pluges moderades, localment fortes i acompanyades de tempesta. Vent moderat a fort de Gregal amb ratxes que poden superar els 8 Km/h. Temperatures sense canvis o en lleuger ascens, amb màximes de 14 graus i mínimes en torn als 9-10 graus.

Previsió a mig plaç

Meteograma a 7 dies, que mostra les
importants quantitats de pluges que
preveuen alguns models
El temporal de pluges i vent de Llevant començaria a remitir a partir de dilluns, tot hi que encara quedarien ratxes de vent moderades, de Llevant o Gregal. Les precipitacions continuarien dilluns, perdent intensitat i frecuencia al llarg del dia. Unes precipitacions que sembla que desapareixerien entre dimars i dimecres, quedant cels amb intervals de níguls, amb vent de Tramontana dimars i de Ponent dimecres, fluix o moderat els dos dies. 

Tindrem que estar atents als acomulats de pluja que es preveuen al llarg dels pròxims 3-4 dies, ja que alguns models pronostiquen quantitats properes als 100 litres-


Comentaris