El Temps a Menorca. Previsió per dies 19, 20 i 21 de Gener. Dies de pluges generoses

Dades recollides a l'estació Meteoclimatic de Sant Lluís d'en Xavier Pons.

Imatge del Satèlit a les 21 hores 
Temperatura màxima: 9.6 Temperatura mínima: 6.8 Pluja: 0 l Vent; 53 Km/h NE

Dia de fred i vent un altre vegada a la nostra illa, amb temperatures que no han arribat als 10 graus de màxima. Els cels s'han mantingut amb intervals de níguls, amb estones de cel ben tapat. Vent moderat de Gregal que ha superat els 50 Km/h. Ens endinssam en un canvi de patró al llarg dels pròxims dies, que ens podria dur pluges generoses, fruit dels vents allevantats, com ara els hi pas a explicar.

Previsió per demà dia 19 de Gener

Mapa d'isobaras previst per dema
a les 12.00 hores.
Cels coberts que ens podrien dur pluges moderades, més probables amb el pas de les hores. Els vents bufaran de Llevant i Gregal, moderats amb ratxes que poden arribar als 70 Km /h. Temperatures en ascens, amb màximes entre 11 i 12 graus i mínimes entre 7 i 8 graus.

Previsió per divendres 20 de Gener

Continuarà la situació de llevant, amb vents molt humits, que ens duran cels molt ennigulats, amb pluges generalitzades, moderades i localment fortes i persistents. Vent moderat a fort de Llevant. Temperatures amb lleuger ascens, amb 12-13 graus de màxima i 8-9 de mínima.

Previsió per dissabte dia 21 de Gener

Seguim amb la mateixa situació del dia anterior, amb pluges persistents, moderades i localment fortes al llarg de tot el dia. El vent continuarà bufant de Llevant moderat o fort. Les temperatures no experimentaran gaire canvis, 13 graus de màxima i 8-9 de mínima.

Previsió a mig plaç

Pluja acomulada fins diumenge vespre
La situació de Llevant sembla que es vol allargar, com a mínim fins diumenge, en la que seguiríem tenint pluges moderades, localment persistents i fortes, unes pluges que de complir-se ses previsions podrien acomular quantitats importants en l'episodi que va desde demà fins diumenge vespre, com poder veure al mapa de acomulats de pluja previstos fins diumenge vespre, amb vents de Gregal moderats i temperatures sense canvis. Dilluns les pluges perdrien intensitat amb vents moderats de Gregal i Tramontana, amb temperatures sense canvis significatius. Sembla que dimars podria donar-se per acabat aquest espisodi de pluges, amb cels mes destapats i vent fluix a moderat girant cap a Ponent. Caldrà seguir molt atent a aquesta situació, que començarà demà i que tindria en divendres, dissabte i part de diumenge com a dies mes complicats.

Comentaris