El Temps a Menorca. Previsió per dies 18, 19 i 20 de Gener. Despres del fred, la pluja

Dades recollides a l'Estació Meteoclimatia de Sant Lluís, d'en Xavier Pons. 

Temperatura màxima 7.4 Temperatura mínima: 2.8 Vent: 68 Km/h NE Pluja: 3.6.

Imatge l'Illa de l'Aire amb el cel
amenaçador.
Foto: Isabel Melendez
Dia marcart per el fort vent de Tramontana i Gregal, amb ratxes de prop de 70 Km/h a Sant Lluís, i superiors als 85 Km/h a alguns punts de l'illa, provocant temporat molt dur a la mar. Les temperatures han devallat moderadament respecte les d'ahir, al mig dia no es superavan els 5 graus a molts punt de l'illa. S'han recuperat al llarg de la tarda i les màximes del dia s'estan produint a aquestes hores. Es el dia més fred del que duim d'hivern L'esperada neu ha estat testimonial a l'illa, alguns punts de l'interior de Menorca i al Toro han vist flocs de neu sense cuallar. Ha faltat intensitat en la pluja i potser algunes dècimes de grau menys a mitja i gran alçada. Hi havia condicionants per veure nevar i cuallar, però n`hi havia que jugaven en contra, mes humitat i menys vent haurien ajutat. En un pròxim post explicare amb més detall aquest episodi.

Mapa de símbols previst per dema
dimecres 18 de Gener
Previsió per demà dimecres 18 de Gener

Cels entre intervals de níguls i tapat amb possibilitats de ruixats acompanyats de tempesta i calabrui. Temperatures en lleuger ascens, amb màximes de 10-11 graus i mínimes de 5-6 graus. Vents moderats, amb alguna ratxa forta de gregal.

Previsió per dijous 19 de Gener

Canvi de situació la prevista. Possible entrada de pluges, fruit d'una llevantada. Que es començaría a notar entre darreres horas de dijous i divendres. Els cels es mantindrat entre enigulats i molt enigulats, amb possibilitats de pluges, que podríen ser localment moderades, especialment a darrera hora del dia. Temperatures sense canvis o en lleuger ascens, 12 graus de màxima i 8 de mínima. Vent moderat de Gregal i Llevant.

Previsió per divendres 20 de Gener

Cels tapats, amb ruixats moderats, localment forts i persistents. Temperatures sense gaire canvis, en torn als 12-13 graus de màxima i els 7-8 de mínima. Vents moderats de Llevant.

Previsió a mig plaç

Acomulats de pluja previstos fins el
proper dissabte
La situació de pluges moderades i persistents, localment fortes, es mantindria com a mínim fins dissabte i podrien començar a minvar diumenge, tot hi que encara no està gaire clara la situació pel darrer dia de la setmana. Les temperatures no experimentaran canvis significatius dissabte i podríen devallar lleugerament diumenge. Els vents bufaríen de llevant, girant a Tramontana al llarg de dissabte i diumenge, moderats amb algunes ratxes fortes, especialment diumenge. Les pluges podrien desaparèixer a principis de la propera setmana.

Comentaris