El Temps a Menorca: Previsió per dies 17, 18 i 19 de Gener. Sant Antoni amb vent fred i ... neu?

Cel amenaçador avui fosquet a Sant Lluís
Dades recollides a l'Estació Meteoclimatic de Sant Lluís d'en Xavier Pons.

Temperatura màxima: 10.2 Temperatura mínima: 7.0 Pluja 10 l Vent: 55 Km/h NO-NE

Dia marcat per cels amb níguls amb estones de sol i pluja que ha deixat fins a deu litres. Les temperatures amb prou feines han arribat als deu graus i els vent han bufat fluixos a moderats de Mestral, girant a darreres hores a Gregal

Previsió per demà dia 17, Diada de Sant Antoni

Mapa previst per demà, Diada de
Sant Antoni.
Ha arribat el dia que els hi venim anunciant. Dia complicat de preveure però per damunt de tot dia fred i ventós. Tindrem la isoterma -7 a 850 Hpa i la -35 a 5000 Hpa, lo que ens assegura un dia molt fred, de rigurós hivern, amb vents forts de Tramontana i Gregal, que podríen superar els 80-90 Km/h, de fet, AEMET ha activat l'aviís taronja per vents i temporal dur a la mar, amb onades que podrien superar els 4-5 metres d'alçada. Serà un dia amb níguls i estones de clarianes, que podrien deixar ruixats, acompanyats de tempesta i calabruix. Les isotermes tan fredes que hem comentat abans, deixarien la cota de neu al voltant dels 100  metres, amb possibilitats de que aquesta cota devalli al nivell de la mar. Temperatures en descens les màximes, que es quedarien entorn als 6-7 graus i mínimes que rondaran els 1-3 graus. Per tant, es possible que tinguem una Diada marcada per el fred, el vent i amb possibilitats de neu. AEMET te activat avís groc per nevades desde les 0.00 hores de la pròxima matinada.

Previsió per dia 18 de Gener

Intervals de niguls amb possibilitats de ruixats debils o moderats, acompanyats de tempesta i calabruix. La cota de neu estarà situada als 300 metres, augmentant amb el pas de les hores. Temperatures amb ascens, amb màximes de 10 graus i mínimes de 5.  El vent bufarà moderat a fort, de Tramontana i Gregal.

Previsió per dia 19 de Gener

Cels ennigulats amb ruixats acompanyats de tempesta, que poden ser localment forts. Vent moderat a fort de Llevant, amb ratxes properes als 70 Km/h. Temperatures amb lleuger ascens, amb màximes de 12-13 graus i mínimes de 7-8 graus.

Previsió a mig plaç

Pujada de les temperatures prevista
per la pròxima setmana, segons els
models a mig plaç.
Esteim devant una possible situació de llevant, amb vents molt humits, que aportarien moltes possibilitats de pluges generoses entre dijous vespre i com a mínim dissabte. Les pluges podrien ser localment fortes i persistents divendres, i aquesta possibilitat no dessapareixeria dissabte. Les temperatures es mantindrien sense canvis significatius i el vent seria de llevant moderat.

Comentaris