El Temps a Menorca: Previsió per dies 16, 17 i 18 de Gener. Sant Antoni amb fred d'hivern

Dades recollides a l'Estació Meteoclimatic de Sant Lluís d'en Xavier Pons.

Imatge del dur temporal a la costa nord.
Foto: Tomeu Pons. Cavallería
Temperatura màxima: 10.4 Temperatura mínima: 7.2 Pluja: 0.4 Vent: 69 Km/h NO

Dia marcat per les baixes temperatures, amb màximes que amb prou feines han arribat als 10 graus. També destacable el temporal de vent, predominant el Mestral, amb ratxes que han superat els 70 Km/h en alguns llocs de s'illa, provocant temporal dur a la mar. Els cels han estat amb intervals de niguls i algun petir plugim de calabruix.

Previsió per demà 16 de Gener

Mapa previst per demá dilluns 
Intervals de níguls al llarg de tot el dia, amb possibilitats d'alguns ruixats ocasionals, acompanyats de tempesta i calabruix. Vent fort de Tramontana, amb ratxes que poden arribar als 80 Km/h.  AEMET ha activat per demà avisos per temporal marítim i fort vent. Temperatures que no experimentaran gaire canvis durant la propera nit, amb mínimes entorn als 6 graus, i máximes amb lleuger ascens, fins els 10-11 graus, però que al llarg de la tada i nit tornaran a baixar, amb la nova entrada d'aire fred, donant-se les temperatures mínimes, probablement, a darreres hores del dia.

Avisos d'AEMET per nevades
a Menorca
Previsió per dia 17 de Gener, Sant Antoni

Dia complicat el que tindrem, i difícil d'encertar i ser precisos amb les cotes de neu. L'entrada freda que entrarà durant la matinada farà devallar les temperatures a 850 Hpa fins els 7 o 8 graus negatius i a 5000 Hpa per devall dels 35 graus negatius. Això es traduirà segur amb molt de fred, temperatures màximes que no superaran els 6-8 graus i mínimes entorn a 1 graus o inclús inferiors. El vent serà protagonista, amb avis taronja emes per AEMET, per temporal dur a la mar i vent de més de 80-90 Km/h de Tramontana i Gregal. Cels enigulats amb ruixats ocasionals acompanyats de tempesta i calabruix. 

Mapa de símbols previst per el
Dia de Sant Antoni
En quant a l'estrella del dia, la neu, en principi la cota estarà situada en els 100-200 metres, però podria nevar a nivell de la mar, de fet AEMET ha emès un avís groc per possibles nevades a Menorca, desde les 0.00 hores de dimars fins les 0.00 hores de dimecres. Existeix aquesta possibilitat idò, la de veure nevar en qualsevol punt de l'illa. Que finalment ho fagi, segur no ho es, si ho voran amb tota probabilitat als punts mes alts de l'interior de l'illa, i depenent de possible entrada que sigui mes o menys freda de la que en principi se marca, també ho podrà fer a la resta de l'illa. Esperam demà poder afinar més, havam com surten els models.

Previsió per dimecres 18 de Gener

La glopada d'aire fred afluixarà una mica, i amb ella la possibilitat de veure neu desapareixerà, però seguira el dia marcat per el fred i el vent. El dia estarà marcat per els intervals de níguls amb possibilitats de ruixats dèbils o moderats, acompanyats de tempesta. Els vents continuaran essent de Tramontana i Gregal, moderats o forts. Temperatures amb lleuger ascens, amb màximes que podrien atracar-se als 10-11 graus i mínimes de 5-6 graus. 

Previsió a mig plaç

La resta de la setmana estarà marcada per la possibilitat de pluges, que entre dijous vespre i divendres podrien ser moderades. El vent girarà dijous a llevant moderat, i les temperatures pujaran fins els 12-13 graus de màxima i 7-8 de minima al llarg de la setmana.

Comentaris