Conversant a Ses Capelles

Neix aquesta secció al meu blog, "Concersant a Ses Capelles", una serie d'articles d'opinió sobre el nostre poble i que agafa el títol com a homenatge a la multitut de converses que s'han produit a Ses Capelles. I l'estren parlant de la vida que hi havia al poble i la que hi ha aea.

Record fa alguns anys un Sant Lluís viu, un Sant Lluís actiu, un Sant Lluís amb el Cós amb gent passetjant, gent comprant, gent asseguda als portals de casa seva.

Molt diferent del que passa actualment. Van quedant poques botigues al Cós, la gent ja no seu als portals de casa seva, aquesta mateixa gent ja no fà vida al poble, ens hem convertit en un poble dormitori. Veure el Cós un dia qualsevol gairabé buit de moviment dona que pensar.

A que es deu aquest gran canvi?. Com dèia abans, la desaparició d'algunes botigues es un dels factors, sense dubte, però n'hi ha altres. La gent lluissera de tota la vida, la que comprava a Sant Lluís, la que es sèia al portal de casa seva, ens va deixant. Els nous lluissers vinguts d'altres pobles i les noves generacions, compren i es passetjan a 4 km de Sant Lluís, son canvis que ens ha duit el pàs dels anys.

Però es pot fer algo per dinamitzar el poble, desde l'Ajuntament s'ha de fomentar aquesta dinamització. La prova la tenim amb ses Fires de Sant Antoni o de la Primavera, el Mercat d'Estiu o actes puntuals que s'organitzen, el poble recobre vida i al.legria.

I auqne serà difícil recuperar aquella estampa diària del Sant Lluís de fà uns anys, si que podem aconseguir recuperar part d'aquell ambient. Organitzin actes regularment, tant a l'estiu com a l'hivern.  Per treure la gent al carrer es necesitan incentius, no com abans. Pues a posar-se les piles i lluitem per tenir un Sant Lluís ben viu.

Comentaris