PROGRAMES I CURIOSITATS DE SES FESTES DE SANT LLUIS

Ara que esteim en ple estiu i que amb Sant Joan es van ensetar es periode de festes a Menorca, vos presentare setmana a setmana ses portades d'es programes de festes de Sant Lluis i ses curiositats que hi surten desde l'any 1987 fins a s'actualidad. 
Agrairia molt si algu te programes de festes anteriors al 1987 i m'els pogues deixar per escanetjar sa portada.
 
                                                                                                                                                                                     


1987

Al 1987 no es feia encara l'acte del Prego de festes.
El Fabioler va ser Antonio Griñan, sa Capellana en Josep Manguan i sa caixera Batlesa na Joana Pons Marques en representacio del Batle de Sant Lluis Francisco Pons Olives (en Quiqus).  No exisita la figura del Caixer Municipal ni del Caixer Pages. Tampoc surt al programa qui era l'encarregat de dur sa bandera.

Es grup "Real Casino Street Band" de Lleida va ser l'encarregat de amenitzar las revetlles del Pla de sa Creu, i per els mes joves es feia una revetlla a la pista de l'escola tant divendres com disabte amenitzada per el grup "Lasser".
La desfilada de Carrosses ja era un dels grans moments de la festa i l'acompanya aquest any la Banda de musica de Ciutadella el grup de tambors, i el grup de dansa Mussupta de Sant Climent segons posa textualment es programa.

La Traca final de festes es feia al mateix Cos, entre s'estany i es Pla de Sa creu.



1988

La gran novetat a les festes de l'any 1988 es que per primera vegada es fa l'acte del Prego, que es l'inici oficial de festes desde aquest any, l'encarregat de fer es prego  va ser el catedratic de Geografia Humana de l'Universitat de Barcelona , el senyor D. Tomas Vidal Bendito.
Aquest any el Fabioler va ser en Bartomeu Deya, la Capellana en Josep Sastre i na Joana Pons Marques repetia com a Caixera Batlesa. Aquest any si surt al programa el Caixer Fadri, portador de la bandera, que va ser n'Antonio Vinent.
Els grups encarregats d'amenitzar las revetlles van ser "Huracan" i "Noxes Inoxidables" al Pla de sa Creu i a la pista de l'escola  repetia el grup "Lasser" el disabte de festes.
Aquest any acompanyaven a les Carrosses l'Agrupacio Musical Menorquina i el grup de dansa Mussupta.

Comentaris