PORTADES D'ES PROGRAMA D'ACTES I CURIOSITATS DE SES FESTES DE SANT LLUIS (2ª PART)


A les festes d'aquest any es feia per segona vegada es Prego, un acte que en els seus primers anys es va fer al Salo d'actes de L'Ajuntament. S'encarregat de fer es prego va ser es Catedradic de s'Universitat de Barcelona, n'Antoni Petrus Rotger.

En aquestes festes s'estrenaria com a Caixer Batle en Pedro Pons Vidal, mes conegut com en Pito, sa Capellana va ser en Josep Sastre, es Caixer Fadri en Pedro Riera Victory i es Fabioler un any mes en Bartomeu Deya. Sa banda de musica que amenitzaba es jaleos no era aquets anys una gran banda. Eren en "Luciano y sus muchachos" i amenitzaven es jaleos desde una de ses capelles de l'Esglesia.

Ses Revetlles d'es Pla de Sa creu van ser amenitzades per es grup "Harlem's" de Lleida i sa de disabte a sa pista de s'escola per es grup "Zam Zam". Ses Carrosses van estar acompanyades per sa banda de musica "Nura" i es grups folklorics "Aires d'es Barranc d'Algendar" i "Casa de Aragon".

Dins es programa de festes de 1989 apareixen 2 reportatges d'en Toni Gui dedicats a  ses botigues i botiguers de principis del segle XX i als recordats anys de ses enramades.





S'encarregat de donar es tret de sortida a ses Festes de 1990 amb es Prego va ser en Guiem Pons Pons.  Just abans d'aquet prego es produia la gran novetat d'aquestes festes, que va ser sa presentacio de sa nova Banda Municipal de Cornetistes i Tamboriners Santlluissers.

Els principals carrecs de sa qualcada vans ser els mateixos que l'any anterior, En Pedro Pons Vidal, en Josep Sastre, en Pedro Riera i en Bartomeu Deya.

Ses Revetlles d'es Pla de sa Creu les van fer "Huracan" i "Harlem's" i sa de sa pista de sa escola va ser a carrec de "A bordo".

Ses Carrosses van estar acompanyades per "Aires d'es Barranc d'Algendar", "Agrupacio Folklorica de Moncada", sa banda de musica "Nura", "sa banda de Tambors i cornetes i Majorettes d'Alaior" i sa "banda municipal de cornetistes i tamboriners santlluissers".

Dins es programa de festes hi apareix un reportatge sobre s'excavacio  al recinte de la Taula de Binissafullet.




Es pregoner de ses festes de 1991 va ser s'exbatle en Francesc Pons Olives, a n'es programa apareix que es va fer dins el Salo d'actes de s'Ajuntament, pero al final es va convertir en el primer prego duit a terme al Pla de sa Creu degut a la popularitat que esteia agafant aquest acte.

Repeti com a Caixer Batle en Pedro Pons Vidal, sa Capellana va ser en Josep Manguan, es Caixer Fadri en Domingo Sintes i com a Fabioler En Josep M. Rodriguez.

Ses Revetlles d'es Pla de sa Creu van estar amenitzades per es grup "Kripton" i a sa pista de s'escola es grup "Lasser".

Es grups folklorics "Es Born" i "Aires d'es Barranc d'Algendar", sa Banda de Musica "Nura" i "Sa Banda Municipal de Trompetistes i Tamboriners Santlluissers" van acompanyar sa desfilada de Carrosses.

Sa gran novetat d'aquest any va ser sa recuperacio de ses Festes de Sant Lluisset, despres de molts d'anys sense celebrarse.  Aquestes festes es dugueren a terme el cap de setmana seguent a les festes patronals, i els actes eren majoritariament esportius. Destaca la Cursa d'ases a n'es Cos diumenge fosquet.


Proxima entrega anys 1992, 1993 i 1994.

Comentaris